SEO tip: vraag reviews aan je klanten

Written By Dieter Vertessen

Online reviews. Ik heb er zo’n beetje een haat-liefde verhouding mee: aan de ene kant houd ik rekening met de beoordelingen van anderen wanneer ik zelf een product of dienst nodig heb, maar aan de andere kant stoor ik mij aan de enorme hoeveelheid fake reviews.

reviews vragen online
stockfoto van “geralt” op Pixabay

Maar als je zelf producten of diensten aanbiedt, denk ik dat je er goed aan doet om een beoordeling te vragen aan je klanten.

Waarom zijn klantenreviews belangrijk?

Ik denk dat er een aantal redenen zijn:

  • Voor SEO: Google kan websites met veel, goede reviews bevoordelen in de zoekresultaten. Of ze dat ook effectief doen, daar is op zich niet helemaal duidelijkheid over. Maar het lijkt logisch. Sowieso geven reviews aan Google het signaal dat je een echt actief, bedrijf bent. Met echte klanten. Moest ik zelf een zoekmachine moeten bedenken ( šŸ˜‰ ), dan zou ik er rekening mee houden
  • Omdat het gratis content is: Wanneer je volledige reviews of citaten uit reviews op je site publiceert, krijg je extra content. Content die je zelf niet hebt moeten schrijven. Gratis content dus. Meer content betekent meer mogelijkheden om gevonden te worden.
  • Omdat het nieuwe klanten overtuigt: Ook al weet dat je dat er valse reviews zijn, toch houd je er rekening mee. Zou jij naar een restaurant gaan met gemiddeld 1 ster uit 35 reviews?
  • Omdat het je vermelding in de SERP’s doet opvallen:

Verschil tussen reviews en referenties

Veel webdesigners verwarren reviews met referenties. Een review is een beoordeling die door een klant geschreven wordt. Een referentie daarentegen wordt geschreven door de website-eigenaar. Referenties publiceer je ook altijd op je eigen site, terwijl reviews overal kunnen staan, ook (en vooral) op externe sites.

Ā Hoe vragen naar reviews?

Als je een groot bedrijf bent, komen reviews gemakkelijker binnen dan wanneer je een kleine ondernemer bent. Het is in dat laatste geval zaak om actief op zoek te gaan naar reviews. Hoe? Vooral door te vragen. Bedenk een systeem waarmee je klanten om een review vraagt:

  • Stuur een mail naar je trouwste klanten en vraag hen een beoordeling in te geven
  • Bouw in je facturen een oproep tot review in. Natuurlijk vraag je vriendelijk om een review, alleen dan heb je kans dat je klanten erop ingaan.

Link genereren waarmee klanten gemakkelijk een Google review toevoegen

In Google Maps kan je een Google review geven door een bedrijf op te zoeken, en dan door te klikken in de kaart van het bedrijf. Maar dat is nogal omslachtig. Ik heb daarom een linkgenerator gevonden die automatisch een link maakt die je vervolgens kan delen met je klanten: zie de Google Review Link Generator.