5 typische fouten van webdesigners

Written By Dieter Vertessen

Wanneer webdesigners een website maken zonder nadenken, loopt er veel fout. Ik erger me vaak wanneer ik surf. Hieronder som ik de meest ergerlijke fouten op die ik tegenkom.

  1. Website zonder inhoud: veel websites zijn vooral vorm, zonder inhoud. Er zijn weinig pagina’s, en op de pagina’s staat heel weinig op. Hoe komt dat? Omdat een traditionele webdesigner geen copywriter is, maar een IT’er. En communicatie is niet de sterkste kant van IT’ers. Het is nochtans de inhoud die een potentiële klant moet overtuigen. Je moet je verhaal vertellen. Ik spendeer altijd minstens evenveel tijd aan de inhoud dan aan het systeem. Waarom? Omdat ik mijn best doe om u te overtuigen. En omdat Google dit soort van inhouden bevoordeelt in de zoekresultaten. Deftig nadenken vooraf en een strategie bedenken helpt om het beter te doen.
  2. Nepheid: kijk eens naar onderstaande foto. Beeld je in dat ze op de website staat van een boekhoudkantoor uit Westmalle (fictief voorbeeld).onechte beelden webdesignKomt dat authentiek over? Nee! Westmalle heeft niet zo’n hoge gebouwen. Laat standaardfoto’s weg, en toon een foto van je echte kantoor. Ook al is dat minder spectaculair. Je komt veel echter over. Nog een voorbeeld hieronder. webdesign fout 2
    Vaak vind je die dame of lookalikes op de contactpagina van websites. Het is een onecht beeld, dat klanten vervreemdt van je bedrijf. Dat is niet Annick uit Hoogstraten die echt bij je werkt, maar wel een of ander model wiens foto overal overdreven gestileerd opduikt op het internet. Ik probeer op mijn eigen site net authentiek over te komen. Door mijn eigen foto te gebruiken, en te spreken vanuit de ik-vorm. Ik doe niet alsof ik een multinational ben. Authenticiteit is een pluspunt.
  3. Focus op design: veel designers leggen heel sterk de nadruk op design. Klanten hebben vaak ook diepgewortelde overtuigingen over hoe hun site er moet uitzien. Als online marketeer merk ik dat die ideeën vaak de aandacht afleiden van waarover het echt zou moeten gaan: klanten overtuigen. Cru gezegd: het gaat er niet over wat je mooi vindt, maar wel over wat bezoekers aanzet tot kopen of contact opnemen.
  4. Geen rekening houden met de bezoekers: hoe zoeken mensen jouw dienst? Gebruiken ze Nederlandse zoekwoorden, of Engelse? De kans is groot dat ze gewoon Nederlandse woorden gebruiken. Waarom zou je dan je website in het Engels maken? Omdat dat chiquer klinkt? Fout. Weet dat je site zo goed als onvindbaar zal zijn in Google als de taal van de zoeker niet overeenkomt met de taal van de website. Ik analyseer vooraf welke woorden mensen gebruiken, en baseer daarop de inhoud.
  5. Geen rekening houden met Google: als je site niet gevonden wordt in Google, bestaat de site niet. De webdesigninvestering heb je dan eigenlijk gewoon in de vuilnisbak gekieperd. Het is super belangrijk dat de webdesigner bij de ontwikkeling rekening houdt met de richtlijnen van Google. Die helpen niet alleen om te scoren in de gratis zoekresultaten, maar ook wanneer je later kiest voor adverteren in zoekmachines.