Over Dieter Vertessen

Waarom ik doe wat ik doe

Sinds begin de jaren 2000 begon ik in mijn vrije tijd iets te doen wat ik tijdens mijn studies nooit geleerd had: websites maken.

Eerst voor een paar vrienden, maar vanaf dan voor mezelf: ik maakte websites over allerlei onderwerpen, schreef eigen content en verdiende wat centen met Google AdSense.

Zo verschoof mijn focus van websites maken naar verkeer aantrekken en doen converteren. In het begin deed ik dat vooral met SEO, maar na verloop van tijd leerde ik ook veel bij over SEA.

Ik heb heel wat kleine websites gemaakt, maar ook enkele grote. De grootste behaalde enkele miljoenen pageviews per jaar. Die ervaring was ik ondertussen ook gaan inzetten voor bedrijven, met campagnebeheer & coaching.

Tegenwoordig experimenteer ik met eigen sites, en geef ik regelmatig trainingen aan bedrijven. Ik beheer ook Google Ads campagnes. Ik ontwikkelde ondertussen ook een gezonde interesse voor alles wat met online privacy te maken heeft, vandaar ook de focus op Matomo/Piwik.

Ik ben heel blij dat ik die bezigheden al meer dan 14 jaar combineer met lesgeven aan de Karel De Grote Hogeschool.

Heb je een vraag of een opmerking? Contacteer me.